Skriv ditt liv // Hola folkhögskola 26-30 juni 2017

Vill du skriva om ditt liv? Allas historia är värd att berättas! Varje människa bär på en unik historia. Det är lätt att minnen och berättelser, som idag känns levande, så småningom faller i glömska om ingen skriver ner dem. Den egna personliga historien är viktig att dokumentera av många anledningar.

26-30 juni på Hola folkhögskola utanför Kramfors, Västernorrland

Livsberättelsen kan bli ett ovärderligt minnesdokument som kan föras vidare till släktingar, barn och barnbarn. Den är också en del av ett större sammanhang, ett viktigt kulturarv att bevara. Du kanske vill berätta om hur du överlevt ett trauma för en vidare läsekrets? Eller skriva för dig själv i första hand, för att sammanfatta och förstå vad du varit med om?

I sommarkursen Skriv ditt liv fokuserar vi på självbiografiskt skrivande ur olika vinklar. Minneshjälp, disponering, olika sätt att skriva och vanliga skrivproblem tas upp, och såklart massor av övningar som skapar materialet till din berättelse! Övningarna kommer att ställas så att du, oavsett syftet med din berättelse, ges möjlighet att skriva om ditt liv utifrån ditt eget perspektiv. Ta gärna med fotografier, gamla brev och dokument, och annat som kan hjälpa dig att trigga ditt minne.

Genomgångar, diskussioner och gemensamma övningar på förmiddagarna, eftermiddagarna ägnas åt längre skrivövningar utifrån det egna projektet. Möjlighet till individuella skrivsamtal med kursledaren Mina Widding.

Inga förkunskaper behövs.

 

Kostnad: Kursen är avgiftsfri, förutom en liten kostnad för material, samt mat och logi om du bor på skolan.

 

Anmälan och frågor

Anmälan sker via Hola folkhögkola >>

Har du frågor? Skicka ett meddelande mina.widding@hola.se
Jag kan även nås på telefon 0733-884477