Skrivcafé

I ett par år nu har jag hållt en öppen skrivcirkel på först Kreativ Kollektiv och sedan Bokcafé Pilgatan i Umeå, dit man kunde komma oanmäld och få inspiration och gemenskap i sitt skrivande.
Under våren 2018 har skrivcaféet varit på paus, för att nu återkomma som distanskurs!

 

Skrivcafé på distans

Skrivcafé på distans liknar upplägget vi kört tidigare, med skillnaden att ni tyvärr inte kan ta del av mitt gofika. Jag är ledsen, men de har tydligen inte lyckats skapa 3d-printar för fika ännu! Förvisso kommer man att sakna den rent fysiska interaktionen med de andra deltagarna, men min intention är att skrivforumet på facebook i viss mån kan ersätta detta, genom att man där får dela skrivövningarna och kan diskutera med varandra om den aktuella texten och det aktuella skrivtemat. Blir det som jag tänkt får ni även högläsning live/på video av mig! Och jag följer diskussionen under de avsedda timmarna på skrivcafésöndagen. Sedan ligger forumet öppet för vidare utveckling av övningarna och diskussionerna, eller om man inte hade möjlighet att delta under själva “träffen”.

Hur det kommer att fungera: Ett kursbrev skickas med email, till de anmälda på kursen, eller de som köpt en “engångsbiljett”. I varje kursbrev ges ett exempel ur litteraturen, med tillhörande skrivövning inspirerad av textens berättarteknik, tematik, ton, röst, stämning eller annat. Ett lekfullt sätt att inspireras till att skriva, som samtidigt vidgar inblicken i världslitteraturen. I forumet på facebook som är kopplat till kursen, kan man dela skrivövningar, tankar om textexemplen, och samtala med varandra om skrivandet.

Form: Kursbreven skickas ut varannan måndag. Sedan har du två veckor på dig att läsa och genomföra övningen, innan nästa kommer. Du får feedback på dina övningar och reflektioner löpande under kursens gång.

Omfång: 8 kursbrev under höst 2018 (varannan vecka)

Kursstart: 10 september
Möjlighet finns att till reducerat pris haka på kursen även efter kursstart.
Reservation: Startar vid minst fem deltagare anmälda.

Kostnad: 1250:-
betalas via swish eller faktura

Anmälan: Skicka ett mejl till skriva@minawidding.com

 

TIPS!

Gå ihop ett gäng och samlas någonstans, gör fika och skriv tillsammans! Invadera närmsta fik, bibliotek eller park, eller träffas hemma hos varandra. Det är trots allt ännu bättre att också få träffa andra som skriver, att dela skrivandets samtal med.