Skriv ditt liv // Skurups folkhögskola 25-29 juli

Vill du skriva om ditt liv? Allas historia är värd att berättas! Varje människa bär på en unik historia. Det är lätt att minnen och berättelser, som idag känns levande, så småningom faller i glömska om ingen skriver ner dem. Den egna personliga historien är viktig att dokumentera av många anledningar.

25-29 juli på Skurups Folkhögskola, Skåne
Livsberättelsen kan bli ett ovärderligt minnesdokument som kan föras vidare till släktingar, barn och barnbarn. Den är också en del av ett större sammanhang, ett viktigt kulturarv att bevara. Du kanske vill berätta om hur du överlevt ett trauma för en vidare läsekrets? Eller skriva för dig själv i första hand, för att sammanfatta och förstå vad du varit med om?

I sommarkursen Skriv ditt liv fokuserar vi på självbiografiskt skrivande ur olika vinklar. Minneshjälp, disponering, olika sätt att skriva och vanliga skrivproblem tas upp, och såklart massor av övningar som skapar materialet till din berättelse! Övningarna kommer att ställas så att du, oavsett syftet med din berättelse, ges möjlighet att skriva om ditt liv utifrån ditt eget perspektiv. Ta gärna med fotografier, gamla brev och dokument, och annat som kan hjälpa dig att trigga ditt minne.

Genomgångar, diskussioner och gemensamma övningar på förmiddagarna, eftermiddagarna ägnas åt längre skrivövningar utifrån det egna projektet. Möjlighet till individuella skrivsamtal med kursledaren Mina Widding.

Inga förkunskaper behövs.

 

Kost och logi: fr. 4200 kr (helpension och del i dubbelrum)

 

 

Anmälan och frågor

Anmälan sker via Skurups folkhögkola >>

Har du frågor? Skicka ett meddelande skriva@minawidding.com
Jag kan även nås på telefon 0733-884477