Skrivandets verktyg // Skurups folkhögskola 31/6 – 4/8 2017

IMG_20140320_061724

Skrivandet är ett hantverk, det går att lära sig knepen för att fånga läsarna och förmedla det man verkligen vill förmedla! Precis som man lär sig noter och skalor, kan vi lära oss grunderna i det som utgör skrivandets stomme.

Under denna sommarkurs går vi igenom skrivandets verktyg och genom att utveckla en skrividé till en längre text får ni öva på att skriva fram skrivandet. Genom att exempelvis lära känna dina karaktärer, skriva miljöbeskrivningar med funktion, testa vad olika tempus och berättarperspektiv gör med en text får ni känna på vad som krävs för att driva berättelsen framåt.

Innehåller även elementet textrespons, där vi läser och kommenterar varandras texter.
Efter kursens slut har ni en god stomme till en längre text, eller flera bitar av många olika berättelser att fortsätta utveckla. Vi samtalar om skrivandet och skrivrutiner, för att ge möjlighet att fortsätta skrivandet även efter kursens slut.

Förkunskaper: Du får gärna ha provat på att skriva lite innan, kanske gått en introducerande skrivkurs eller skrivit ett tag på egen hand. Har du ett projekt igång kan du ta det med dig och utveckla din text, men det går även bra att endast ta med din skrivlust!

Kost och logi: fr. 4475 kr (helpension och del i dubbelrum)

Kurstid: mån 31/7 kl.12.00 – fre 4/8 kl.15.00

ANMÄLAN VIA SKURUPS FOLKHÖGSKOLA >>