Skrivinspiration sommar 2019 – distans

Vill du ägna sommaren åt skrivande? Hålla igång skrivandet fastän solstrålarna lockar och vågorna pockar? Eller testa att skriva för första gången, nu när du har lite ledigt?

Skrivinspiration sommar kör vi på distans, och innebär en skrivpuff, en inspiration från världslitteraturen och skrivövningar som du kanske inte hade kommit på att göra annars. Nya sätt att skriva, om nya ämnen, från nya perspektiv, inre och yttre reflektioner, gestaltningar – det kan bli nästan vad som helst. Eftersom kursen ges på distans, är du inte bunden att vara på någon särskild plats, utan kan skriva från stranden, hammocken, baksätet i bilen, flygplanet, cykeln… Okej, det sistnämnda kanske blir lite svårt. En gång i veckan får ni en utskick med video där jag presenterar boken och ger skrivövningsförslag, och så finns möjlighet att dela och diskutera era skrivövningar och skrivandet i stort, i ett (låst) forum på facebook.

Kursen bygger på konceptet från mitt skrivcafé i Umeå, och innebär att vi utgår från ett litteraturexempel från jordens alla hörn som inspirerar oss till olika skrivövningar. Fikat får ni stå för själva såhär på distans (det ingår annars när vi har skrivcafé på plats), men fyll era koppar med kaffe eller saft och ta en bit kaka till, det förtjänar ni, och så avsätter vi lite tid för ert skrivande!

Självklart fungerar även kursen som läsinspiration, har ni möjlighet och lust är det en fin lista sommarlitteratur att bita tag i! Men det är inte nödvändigt för skrivövningarna, jag tillhandahåller utdrag som är tillräckliga för inspirationen.

Utskicken sker på måndagar, ni tittar och skriver närhelst det passar er under den kommande veckan. Forumet står öppet under hela kurstiden.

Kursstart: 1 juli (till 5 augusti)
Omfång: 6 kursbrev
Kostnad: 995:-

Anmäl dig genom att mejla till skriva@minawidding.com

Ange namn, adress och telefonnummer. Jag skickar sedan en bekräftelse på din anmälan samt information om nästa steg. Kursavgiften skall betalas in innan kursstart. Sista anmälningsdag 24 juni.
Mejla om du har några frågor! Eller ring på 0733-884477


Sommarens bokinspiration:

Förarsätet – Muriel Spark (Storbritannien)
Bli som folk – Stina Stoor (Sverige)
Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö – Håkan Nesser (Sverige)
Underbara kvinnor vid vatten – Monika Fagerholm (Finland)
Den otroliga och sorgliga historien om den troskyldiga Eréndira och hennes hjärtlösa farmor. Sju berättelser – Gabriel García Marquez (Colombia)
En allmän teori om glömska – José Eduardo Agualusa (Angola)

Vill du läsa böckerna så finns de antingen på de vanliga näthandlarna, på ditt lokala bibliotek eller begagnade exemplar på bokborsen.se
Många av dem finns även som eböcker och ljudböcker, om du föredrar det.

OBS! Startar vid minst 6 deltagare.
Sista anmälningsdag 24 juni.