Att skriva minnen

Livsberättelser från Västerbottens län

Liv. Minnen. Det finns så många skatter bland oss – var och en av oss har hela skattkistor fulla av erfarenheter, skratt, sorg, upplevelser. Minnen av händelser, människor, sedvänjor och livet som det var förr. Drömmar, anekdoter, myter och sägner. Det får inte bara falla i glömska!

Att skriva minnen är ett skrivprojekt som vill inspirera till, samt ge verktyg och stöd för att skriva ned sina minnen i en livsberättelse. Genom föreläsningar och workshops på biblioteken, som följs upp av studiecirklar där deltagarna får möjlighet att minnas tillsammans och öva sitt skrivande, är målet att skapa denna möjlighet. Resultatet blir, förutom att ge deltagarna möjlighet att komma igång och lära sig mer om det självbiografiska skrivandet, en antologi med livberättelser från Västerbotten, som också innehåller skrivtips och verktyg för att fortsätta inspirera till livsskrivande.

Under 2018 hålls workshopar i Umeå och Skellefteå, samt Holmsund, Sävar, Vännäs och Hörnefors.
2016/2017 hölls workshops och skrivcirklar på bibliotek i Nordmaling, Lycksele, Vindeln, Åsele och Storuman, som resulterade i en antologi med skrivhandledning med samma namn, som finns att köpa via hemsidan, eller de flesta bokhandlar.

I samarbete med ABF och Länsbiblioteket i Västerbotten.

Läs mer om projektet på dess egen hemsida: attskrivaminnen.se >>