Att börja skriva – distanskurs

Att skriva är att leka med ord! Vill du komma igång med ditt skrivande? Nyfiken på att testa, fast du inte skrivit förut? I denna kurs inspireras du till att börja skriva och får testa olika genrer, samt får en inblick i skrivandets olika verktyg. Poesi, novell, fantasy, självbiografi – vi provar på det mesta. Häng med och se vilka världar du kan skapa med din penna! Inga förkunskaper krävs.

Formen är kursbrev som skickas ut i överenskommen intervall med feedback från skrivpedagog Mina Widding. Kursen består av 8 kursbrev, med frågor och uppgifter att arbeta med på egen hand.

Omfång: 8 kursbrev 

Kostnad: 2195:-
Önskas pappersbrev tillkommer en administrativ kostnad på 100:-

Anmälan: Skicka ett mejl till skriva@minawidding.se där du berättar lite kort om dig själv, din ingång till att vilja gå den här kursen och din erfarenhet av skrivandet. Jag återkopplar och vi kommer överens om en form för kursen som passar dig!

Kursstart: När helst det passar dig.
Med reservation för visst uppehåll under sommar och högtider, och om jag har platser kvar.

Några röster från tidigare deltagare i kursen lokalt i Umeå:

För mig som länge haft nyfikenheten och viljan att skriva har kursen passat jättebra. Jag har fått bra verktyg i form av övningar, hemuppgifter och diskussioner som gett mycket inspiration och nya tankesätt. Det har varit mysigt att varannan tisdag få skriva, läsa upp texter, ta en kopp kaffe och få ta del utav andras texter som varit väldigt lärorikt och intressant.
Är jättenöjd med kursen. Jag skulle rekommendera kursen till den som liksom jag vill sätta igång att skriva men som bara behöver hämta lite inspiration och verktyg först.

Amanda, Att börja skriva, hösten 2014
***
Jag tyckte att det var ett bra upplägg där vi steg för steg tog oss an skrivandet och hela tiden fyllde på med mer kunskap och fler verktyg och tankesätt. Övningarna både på och de ”läxor” vi fick mellan träffarna var roliga och kändes aldrig för mastiga. Alla som vill skriva kan gå den här kursen och känna sig nöjda efteråt då man kommer ut med verktyg och en känsla av att det inte är omöjligt att formulera sig i ord. Atmosfären var alltid tillåtande och aldrig dömande vilket underlättade att ta bort den värsta nervositeten man kan uppleva när man ska läsa sin text för andra människor. Kursen rekommenderas varmt till alla som vill skriva, utveckla sitt skrivande eller vill prova på om skrivandet är något för dem.

Martin, Att börja skriva, hösten 2014