Skrivhandledning

SKRIVSAMTAL:
Håller du på med ett större projekt och behöver tala med någon om hur du ska strukturera det? Har du kört fast och vill komma vidare? Har du skrivkramp och längtar efter att känna lusten och inspirationen igen? Eller vill du bara ha en push i att komma igång?
Anledningarna kan vara många till att vilja samtala med någon som är kunnig på området. I skrivsamtalet kan vi få bukt med dina specifika frågeställningar kring skrivandet. Jag kan gå igenom din text och ge respons, vi kan prata om skrivrutiner utifrån dina specifika förutsättningar samt ge övningar – vad vi talar om är helt och hållet upp till dig och dina behov.
Du börjar med att ta kontakt med mig och berätta vad du skulle vilja ha hjälp med. Jag återkommer med ett förslag på tid att träffas, eller samtala över internet/telefon samt förbereder ett första möte utifrån de uppgifter du gett mig. Det blir en slags privatkurs, kan man säga, anpassad efter dina behov, förutsättningar och mål.

Kostnad: 2000:- för det första mötet, genomgången och uppläggandet av ev framtida träffar, därefter 400:- per timma, för textresponsläsning och/eller vidare samtal.

Anmälan/förfrågningar: skriva@minawidding.com

TEXTRESPONS:
Renodlad textrespons. Att få sin text läst av någon som är erfaren av att ge respons, kan vara guld värt. Det är lätt att bli blind när det gäller sin egna text, man behöver feedback på hur texten når en annan läsare så att man förstår om man lyckats förmedla det man tänkt att man vill förmedla. Jag läser igenom det du skrivit och delger min läsning, vad jag uppfattar att texten handlar om, dess styrkor och svagheter, struktur och möjligheter.

Kostnad: 2000:- + 10:- / sida för texter längre än 25 sidor. Texten skall vara i 12pt, och 1,5 radavstånd.

Anmälan/förfrågningar: skriva@minawidding.com

RENSKRIVNING AV HANDSKRIVEN TEXT:

Skriver du för hand och behöver hjälp att ”få in” texten i datorn? Jag kan hjälpa dig! Jag skriver av din text, och gör förslag på mindre redigeringar. Går även att göra i kombination med skrivhandledning/textrespons, där vi också arbetar med texten tillsammans.

Kostnad:

Renskrivning och redigering: 45:- + moms per tusen tecken.
Enbart renskrivning: 35:- + moms per tusen tecken.

För att få en förståelse för vad detta innebär, så kan man på ett ungefär säga att 6 handskrivna sidor blir omkring 400:- men det varierar förstås beroende på hur stort man skriver.

Anmälan/förfrågningar: skriva@minawidding.com

Några ord från en som gått skrivhandledning:

När jag bestämt mig för att gå skrivarkurs kom tanken hur mycket vågar jag lämna ut av mitt tidigare skrivande. Minas proffsiga ledarskap ledde oss framåt till oanade höjder. Hennes positiva sätt ödmjukhet gav oss styrka och vi har gått tillsammans i fyra terminer under hennes ledarskap. Detta säjer allt hur bra vi i gruppen trivts och tillsammans med henne.
Mina har varit med mig under hela skrivandet gett mig ovärderlig handledning och redigering och gjort att jag vågat tro på mitt skrivande. Jag sätter högt värde på henne som person. Hon har alltid varit tillgänglig, öppen och ärlig och med hennes hjälp har jag hunnit skriva klart två böcker.
Det enda negativa som jag kan lyfta fram är att tiden har gått alldeles för fort men så är det ju när man har roligt.
Tack för ditt engagemang och uthållighet. Jag kan varmt rekommendera Mina och jag lovar att ingen behöver bli besviken .
En förnöjsam 78-årig kursdeltagare/ Ingrid